Gør det selv

 

Ideen med www.1960erHistorier.dk er, at du/I selv får lyst til at undersøge og arbejde med 1960erne. Det er et årti, som der er sagt og skrevet så meget om, og som så mange mennesker har ideer og meninger om.

Det kan være fordi du er skoleelev og har lyst til at finde lettere veje til at skaffe dig viden om 1960ernes historie. Det kan du også gøre ved selv at spørge nogle af de voksne som du kender om, hvordan de oplevede at være børn eller unge 1960erne. Videoerne her på siden kan give dig ideer til, hvad du kan spørge dem om. Du kan tage de mest spændende af videoerne med hen til de voksne, som du gerne vil spørge. Når de ser videoerne vil du sikkert opdage, at de husker meget bedre og meget mere. Videoerne ligger på nettet og kan afspilles hvor og hvornår du ønsker. De voksne, som du kan spørge, skal være omkring de 60 år og op til 75 år. Det vil sige det kan være dine bedsteforældre, unge oldeforældre, ældre lærere, naboer, familie eller andre som du kender eller kan komme i kontakt med.

Det kan også være at du er lærer eller at du på anden vis interesserer dig for 1960ernes historie. Vi tror du kan have glæde af at lytte til sidens historier som er fortalt af mennesker, som var eller kendte meget til børn eller unges liv i 1960erne.

 

Vi har lavet research omkring emnet og de enkelte bidragydere og de pågældende har haft mulighed for at forberede sig på deres personlige bidrag. De enkelte historier og beretninger er imidlertid ikke tjekket eller afstemt med andre kilder i forhold til årstal, navne, hændelser m.m. og der forekommer derfor en del fejlerindringer. Vi har ikke korrigeret disse fejl, da det er vigtigt for os at historierne forbliver personlige.

Siderne her indeholder de kilder til andre medier som vi har anvendt, men de er slet ikke komplette. Vi håber derfor også at du vil ulejlige dig med at dele din viden, forslag, undren og kritik med os, da vi løbende ønsker at ajourføre siden.

OG det kan være at du selv var barn eller ung i 1960erne og ønsker at få lukket mere op for hukommelsen og måske har lyst til selv at fortælle dine personlige historier om 1960erne. Vi er opmærksomme på, at det som du har oplevet kan være meget forskellig fra det som fortælles på vore videoer. Vi tror og håber, at der alligevel er oplevelser og emner som ogsÃ¥ kan vække genklang hos dig og stimulere dine personlige erindringer. OG ingen fortalt historie er vigtige eller mere sand end din – udfordringen er at få den fortalt så andre kan få en oplevelse af dit liv og af de vilkår som du voksede op under.