Fortunbyen. Lyngby - Fortæller,Henrik Strube

Ide & projekt: Storyteller Jens Peter Madsen

Filmene er produceret af Dialogdesigneren v.
Carsten Legaard.

Produktionen af filmene er støttet af:
Undervisningsministeriets Tips og Lottomidler
til nye undervisningsmidler og af Funch Fonden

 

1960erhistorier

er mundtlig historiefortælling om at være barn eller ung i 1960erne. Du kan opleve et lille udvalg af vore historier her på siden, og der er mange flere på de næste sider.
Kig rundt på siderne og find de historier som du synes bedst om. Senere kan du kigge nærmere på de personlige beretninger, som indgår i samlingen "Hvad vil du vide".
1960erhistorier er et undervisningsmateriale til skoleelever, som arbejder med 1960er historier i et temaforløb eller projekt.
Du kan invitere vore fortællere ud på din skole, og du kan spørge dine egne bedsteforældre, hvad de kan huske om deres barndom eller ungdom i 1960erne.

Til de voksne brugere er det et inspirationsmateriale, som kan få dig til at  erindre mere og som kan hjælpe dig  igang med at fortælle dine egne 1960erhistorier. Der er brug for dig og dine personlige historier i familien og i den nye åbne skole.
Historien om 1960erne er lige så mangfoldig som mængden af mennesker der har oplevet den, og alligevel er det en bestemt slags historier om hippier, pigtrådsmusik, stofmisbrug, demonstrationer og oprør, som er kommet til at dominere. Vi mener, at alle historier er rigtige, også dem om at være lærling, få børn, bygge hus, gifte sig, være soldat. God fornøjelse med historierne.

Flere ideer til, hvordan du fæller dine egne personlige historier og 1960erne i bogen "Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller" Se mere her

Med venlig hilsen
Jens Peter Madsen, historiefortæller

       

    

 Nogle gange så blev der drillet.
- Fortæller Ole Lambertsen

 Det var jeg blevet rigtig hippie
- Fortæller Jens Peter Madsen

Jude jude jude!
- Fortæller Susie Haxthausen