Der var beatkoncerter overalt

Beretninger om alle de pigtræds -/beat koncerter som blev gennemført over hele landet i 1960erne

Historien om hvordan Hit house opstod i et tidligere teater på Frederiksberg i København.
"Havde man spillet i Hithouse, så var dørene åbnet, så man kunne komme til at spille over hele landet."
Dato11-06-2014
TitelPå plakaten i Hithouse - Lasse Helner
NoteHistorien om hvordan Hit house opstod i et tidligere teater på Frederiksberg i København. "Havde man spillet i Hithouse, så var dørene åbnet, så man kunne komme til at spille over hele landet."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
Pigtrådsgruppen Baronets blev startet i Årup på Fyn. 
"For at komme til at spille, startede vi vores egen popklub, Big Ben Pop-Club ude i Årup. Så fik vi en platform ..."
Dato11-06-2014
TitelNår man nu bor ude i Aarup - Lasse Helner
NotePigtrådsgruppen Baronets blev startet i Årup på Fyn. "For at komme til at spille, startede vi vores egen popklub, Big Ben Pop-Club ude i Årup. Så fik vi en platform ..."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
En beretning om hvordan det var at være pigtrådsorkesteret fra provinsen som kom ind med firetoget og blev bondefanget på Can Can bar i København
Dato11-06-2014
TitelInd med firetoget - Lasse Helner
NoteEn beretning om hvordan det var at være pigtrådsorkesteret fra provinsen som kom ind med firetoget og blev bondefanget på Can Can bar i København
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
Der var pigtrådskoncerter overalt. Rundt omkring Odense kunne der være op til fem steder, og så kørte vi rundt og spillede og publikum kørte også rundt og hørte de samme orkestre flere steder. Og tænk, så var der også mælke-pubber - steder, hvor folk drak milkshakes. Her kunne vi spille om eftermiddagen ..."
Dato11-06-2014
TitelHalballer og mælkepubber - Lasse Helner
NoteDer var pigtrådskoncerter overalt. Rundt omkring Odense kunne der være op til fem steder, og så kørte vi rundt og spillede og publikum kørte også rundt og hørte de samme orkestre flere steder. Og tænk, så var der også mælke-pubber - steder, hvor folk drak milkshakes. Her kunne vi spille om eftermiddagen ..."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
En beretning om den første Beatles koncert i København den 4.juni 1964.
"Jeg havde ikke fået billet og stod udenfor sammen med tusinder af andre, som heller ikke havde fået billet. Der bestemte jeg mig for, at næste gang ville jeg ikke stå udenfor. Allerede året efter var jeg indenfor, da The Who kom til København."
Dato11-06-2014
TitelBeatleskoncerten - Jerry Ritz
NoteEn beretning om den første Beatles koncert i København den 4.juni 1964. "Jeg havde ikke fået billet og stod udenfor sammen med tusinder af andre, som heller ikke havde fået billet. Der bestemte jeg mig for, at næste gang ville jeg ikke stå udenfor. Allerede året efter var jeg indenfor, da The Who kom til København."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
En beretning om hvordan man organiserer koncertturne til landets mange beatklubber med nogle af de store udenlandske navne, som besøgte to til tre koncertsteder hver aften.
Dato11-06-2014
TitelDe store navne fra England - Jerry Ritz
NoteEn beretning om hvordan man organiserer koncertturne til landets mange beatklubber med nogle af de store udenlandske navne, som besøgte to til tre koncertsteder hver aften.
Tags
Kilde1960erHistorier.dk
En beretning om en god ide, et musikblad for beatklubber, som endte med et mangeårigt liv som booker og tour manager for de store orkestre i ind- og udland
Dato11-06-2014
TitelFra klubblad til bandbus - Jerry Ritz
NoteEn beretning om en god ide, et musikblad for beatklubber, som endte med et mangeårigt liv som booker og tour manager for de store orkestre i ind- og udland
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
"Som otteårig var jeg i Hit House en søndag eftermiddag sammen med min far. Det var en helt fantastisk oplevelse, og drømmen voksede: "Hvordan kom jeg til at være en del af den fest".
Dato08-06-2014
TitelHithouse: Wauw! - Henrik Olafsson
Note"Som otteårig var jeg i Hit House en søndag eftermiddag sammen med min far. Det var en helt fantastisk oplevelse, og drømmen voksede: "Hvordan kom jeg til at være en del af den fest".
Tags
KildeHenrik Olafsson & 1960erhistorier.dk
Jeg havde lært pigtrådsmusikken at kende i radioen, og jeg læste i Vi Unge om alle de steder, hvor musikken blev spillet. Der måtte jeg bare hen ...
Dato08-06-2014
TitelDer måtte jeg hen - Jens Peter Madsen
NoteJeg havde lært pigtrådsmusikken at kende i radioen, og jeg læste i Vi Unge om alle de steder, hvor musikken blev spillet. Der måtte jeg bare hen ...
Tags
KildeJens Peter Madsen & 1960erHistorier.dk

 

Der blev startet klubber overalt i landet for den nye musik. Det var både  i de små forsamlingshuse i landsbyerne og i de nye skoler og haller i forstæderne og i byerne. Der blevet spillet levende musik i mælkepubber og klubber og til koncerter og fester i skoler og gymnasier,  mange steder var det levende musik hver weekend som de unge kunne gå til. Danske pigtrådsorkestre turnerede land og rige rundt, og store internationale navne besøgte også flittigt mange forskellige musikklubber rundt i hele Danmark.Prøv at undersøge om det var en musikklub i din by i 1960erne ?


Et af de berømteste steder var Hithouse i København, som man bare måtte opsøge, hvis man var vild med pigtråd og beatmusik.Det var også navnet på et blad, som handlede om den nye musik. I bladet kunne man læse om Hithouse og de kendte grupper, som fik mulighed for at spille i Hithouse. Hithouse udskænkede ikke spiritus, men det gik fint med sodavand og vild dans til den helt rigtige pigtrådsmusik.Søndag eftermiddag var de helt unge også velkomne.Og havde man som musikgruppe været på plakaten i Hithouse, så var man et stort navn i de mange popklubber ud over hele landet.

Link:
Museet for Pop, Rock & Ungdomskultur. Roskilde - se her