Drenge, kærester og seksualitet

Beretninger om at være dreng i 1960erne, og om det som optog drenge den gang

En beretning om at komme på højskole  19 år gammel og fyldt med drømme. 
"Jeg ville gerne have en kæreste, men det fik jeg ikke, for jeg var alt for genert og usikker."
Dato12-06-2014
TitelJeg vil have det hele med - Jens Peter Madsen
NoteEn beretning om at komme på højskole 19 år gammel og fyldt med drømme. "Jeg ville gerne have en kæreste, men det fik jeg ikke, for jeg var alt for genert og usikker."
Tags
KildeJens Peter Madsen & 1960erHistorier.dk
"Hvis de havde kigget på mig, ville jeg jo være faldet helt sammen. Her dansede de bare rundt med hinanden, og det turde jeg overhovedet ikke komme i nærheden af."
Dato08-06-2014
TitelDe tynde piger i København - Jens Peter Madsen
Note"Hvis de havde kigget på mig, ville jeg jo være faldet helt sammen. Her dansede de bare rundt med hinanden, og det turde jeg overhovedet ikke komme i nærheden af."
Tags
KildeJens Peter Madsen & 1960erHistorier.dk
"Når man stod der med guitaren, så var det pigerne det handlede om. Pigerne kom ikke på scenen endnu, men de var nede i salen, og det var dem, vi spillede for ..."
Dato08-06-2014
TitelDet er tøserne det handler om - Lasse Helner
Note"Når man stod der med guitaren, så var det pigerne det handlede om. Pigerne kom ikke på scenen endnu, men de var nede i salen, og det var dem, vi spillede for ..."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
Da jeg fyldte seks år, kunne jeg begynde at gå til fodboldtræning. "Fodbold blev et frirum, et sted hvor jeg kunne være, være en del af et hold."
Dato08-06-2014
TitelFodbold og fællesskab - Henrik Olafsson
NoteDa jeg fyldte seks år, kunne jeg begynde at gå til fodboldtræning. "Fodbold blev et frirum, et sted hvor jeg kunne være, være en del af et hold."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
Den frigørelse på det seksuelle område, som begyndte i 1960erne, kom ikke ind i skolernes seksualundervisning. 
"Læreren kunne slet ikke forestille sig, at der sad en i klassen som var homoseksuel. Det var ikke noget man snakkede om."
Dato08-06-2014
TitelJeg er bøsse - om seksualundervisning i skolen - Carsten Vester� Jensen
NoteDen frigørelse på det seksuelle område, som begyndte i 1960erne, kom ikke ind i skolernes seksualundervisning. "Læreren kunne slet ikke forestille sig, at der sad en i klassen som var homoseksuel. Det var ikke noget man snakkede om."
Tags
Kilde1960erhistorier.dk
"Jeg tog da bare orlov fra teatret, og så gik jeg hjemme hos min søn. Og da jeg begyndte at arbejde igen, så tog jeg ham da bare med. Men livet som skuespiller slider på et ægteskab ..."
Dato08-06-2014
TitelJeg var tyve år, da jeg blev far - Jesper Milsted
Note"Jeg tog da bare orlov fra teatret, og så gik jeg hjemme hos min søn. Og da jeg begyndte at arbejde igen, så tog jeg ham da bare med. Men livet som skuespiller slider på et ægteskab ..."
Tags
Kilde1960erHistorier.dk
"Så ser jeg en pige stå der, og jeg synes hun er gudesmuk og dejlig. Så står vi der og ser film sammen, og så spørger jeg hende, om jeg ikke skal følge hende hjem."
Dato08-06-2014
TitelPigen på Kastrupfortet - Leif Sylvester Petersen
Note"Så ser jeg en pige stå der, og jeg synes hun er gudesmuk og dejlig. Så står vi der og ser film sammen, og så spørger jeg hende, om jeg ikke skal følge hende hjem."
Tags
Kilde1960erHistorier.dk
"Det var et råb om frihed ...
Jeg kan godt forstå, at The Beatles blev trætte af at spille koncerter, for man kunne slet ikke høre musikken, kun pigernes vilde skrig."
Dato08-06-2014
TitelPigerne skriger, så man ikke kan høre musikken - Lasse Helner
Note"Det var et råb om frihed ... Jeg kan godt forstå, at The Beatles blev trætte af at spille koncerter, for man kunne slet ikke høre musikken, kun pigernes vilde skrig."
Tags
Kilde1960erHistorier.dk
Mange giftede sig, fordi pigen blev gravid. Og når man var gift, så kunne man også få sit eget at bo i ...
Dato08-06-2014
TitelSå gifter man sig med dem - Leif Sylvester Petersen
NoteMange giftede sig, fordi pigen blev gravid. Og når man var gift, så kunne man også få sit eget at bo i ...
Tags
Kilde1960erHistorier.dk
En beretning om at være hippie og om at drage til Det ny samfunds sommerlejr i Frøstrup. 
"Birgitte var ikke hippie på den måde, men hun ville gerne med til sommerlejr i Frøstrup."
Dato08-06-2014
TitelDer var jeg blevet rigtig hippie - Jens Peter Madsen
NoteEn beretning om at være hippie og om at drage til Det ny samfunds sommerlejr i Frøstrup. "Birgitte var ikke hippie på den måde, men hun ville gerne med til sommerlejr i Frøstrup."
Tags
KildeJens Peter Madsen - 1960erhistorier.dk
En beretning om at være en dreng fra Jylland og få en kæreste i København
Dato08-06-2014
TitelMin københavnerkæreste
NoteEn beretning om at være en dreng fra Jylland og få en kæreste i København
Tags
Kilde1960erhistorier.dk

 

Ved indgangen til 1960erne var der stadig meget stor forskel på drengeliv og pigeliv, ikke blot i forhold til tøj og interesser, men også i forhold til, hvordan drenge og piger omgikkes med hinanden.

Det var før man overhovedet begyndte at have sexualundervisning, og mange forældre mente slet ikke at drenge behøvede at vide noget som helst om den slags. “Det kan de nok finde ud af når tid er,” sagde mange voksne.

Men drengene kiggede på hinanden og snakkede om det de så og om det med pigerne. Der var visse bøger, hvor der stod noget “frækt”, og de gik flittigt på omgang. Der udkom et blad med næsten nøgne damer, som hed Hudibras, og det var en kostelig skat at eje et eksemplar.

Mange drenge var slet ikke vant til at snakke med piger og følte sig meget generte og usikre på hvad man gjorde, hvis man gerne ville have en kæreste.
Og det, at man kunne være bøsse og føle sig tiltrukket af en fra samme køn, var helt utænkeligt i 1960erne.

Ved udgangen af 1960erne var mange ting meget forandret, P-pillen var frigivet, pornoen var frigivet, og de “virkeligt” frisindede gik topløse og nøgne rundt på strandene til stor gene for de, som stadig var blufærdige og turde indrømme det.