På højskole

Beretninger om unge i 1960erne som kom på højskole og oplevede det engagement og de sociale fællesskaber, som højskolerne bød på

En beretning om at komme på højskole og møde en helt ny verden af engagement og debat. 
"Jeg var slet ikke vant til, at nogen spurgte om min mening, og jeg var ikke vant til at møde voksne, som læste litteratur og som ville diskutere det de læste med os."
Dato12-06-2014
TitelJeg vil have det hele med - Jens Peter Madsen
NoteEn beretning om at komme på højskole og møde en helt ny verden af engagement og debat. "Jeg var slet ikke vant til, at nogen spurgte om min mening, og jeg var ikke vant til at møde voksne, som læste litteratur og som ville diskutere det de læste med os."
Tags
KildeJens Peter Madsen & 1960erHistorier.dk
Jens Peters egen historie om at komme på højskole. 
"Jeg tænkte, at man kunne udvide sin bevidsthed, og på højskolen oplevede jeg det igen og igen med bøgerne, som jeg læste, og musikken jeg hørte. Men jeg begyndte også med de forbudte stoffer. Jeg mente også de kunne udvide bevidstheden."
Dato10-06-2014
TitelJeg ville ikke gå glip af noget - Jens Peter Madsen
NoteJens Peters egen historie om at komme på højskole. "Jeg tænkte, at man kunne udvide sin bevidsthed, og på højskolen oplevede jeg det igen og igen med bøgerne, som jeg læste, og musikken jeg hørte. Men jeg begyndte også med de forbudte stoffer. Jeg mente også de kunne udvide bevidstheden."
Tags
KildeJens Peter Madsen & 1960erHistorier.dk
En beretning om at komme på højskole, og opleve, at skole også kan være noget rart og spændende. 
"Jeg husker, at en lærer gennemgik romanen "Løgneren" af Martin A Hansen. Og så fik jeg også sløjd. Det måtte jeg ikke få dengang jeg gik i skole."
Dato10-06-2014
TitelPå højskolen kunne jeg få sløjd - Kirsten Madsen
NoteEn beretning om at komme på højskole, og opleve, at skole også kan være noget rart og spændende. "Jeg husker, at en lærer gennemgik romanen "Løgneren" af Martin A Hansen. Og så fik jeg også sløjd. Det måtte jeg ikke få dengang jeg gik i skole."
Tags
KildeKirsten Madsen & 1960erhistorier.dk
Kirsten fortæller sin egen historie om at være 18 år og komme på højskole. "Jeg nød hvert et sekund."
Dato08-06-2014
TitelHøjskolen ændrede mit liv - Kirsten Madsen HD 720p
NoteKirsten fortæller sin egen historie om at være 18 år og komme på højskole. "Jeg nød hvert et sekund."
Tags
KildeKirsten Madsen & 1960erhistorier.dk

 


Højskolerne var også i 1960erne et eftertragtet alternativ for mange unge mennesker, og helt anderledes end terperi og lektielæsning på gymnasier og fagskoler.

Her var venskab og frit samvær med andre unge mennesker - måske med den kæreste, som man længtes efter at møde.

Her var voksne, som læste romaner, digte og teater, og som kunne genfortælle dem og fortælle historier, så en helt ny verden åbnede sig for os.


Her var voksne, som var engagerede i politik og kultur, og som gerne fortalte om det og diskuterede med unge mennesker, som ikke var vant til at nogen spurgte efter deres mening.

Man kunne udvide sin bevidsthed, og netop i slutningen af 1960erne kom der også nye rusmidler til Danmark, som mange troede også kunne udvide bevidstheden. Stoffer var naturligvis forbudt, også på højskolerne, men alligevel var der rigtig mange højskoleelever som eksperimenterede med stofferne i netop de år.